Joustoluotosta joustoa arjen hankintoihin

Joustoluotto on nykyään usein se laina jota haetaan netistä. Vuoden 2013 lakimuutoksen myötä monet lainafirmat päätyivät myöntämään vain ja ainoastaan joustoluottoja. Tällä pienellä kikalla saatiin luotua tuote jota korkokatto ei koskenut. Suosituin lainatuote ennen lakimuutosta oli normaali pienlaina, joka maksettiin takaisin aina 30-90 päivän kuluttua kahdessa tai kolmessa erässä. Tämän tyyppinen laina oli helppo sovittaa omaan budjettiin, kun tiedettiin miten suuret erät tulee maksettavaksi joka kuukausi.

Joustoluoton hakeminen näinä päivinä on tehty kuluttajille yhä edullisemmaksi. Nämä luotot on usein tarkoitettu yllättävien menojen kattamiseen. Luottoa voi hakea nopeasti netistä, eli pankkiin ei tarvitse missään nimessä marssia pienen luoton takia. Netin lainahakemusta varten et tarvitse muuta kuin tietokoneen ja verkkopankkitunnukset. Usein tarvitset myös jonkinlaisen tulotositteen, jotta lainayhtiö voi todentaa tulosi. Jotkut eivät tätä tositetta aina tarvitse, koska saavat tulotietosi varmennettua toisella tavalla. Jotkut lainapalvelut käyttävät esim. Instantor-palvelua, joka hoitaa homman automaattisesti. Instantor pyytää sinulta lupaa käydä läpi tilitietosi ja ilmoittaa läpikäynnin jälkeen luotonantajalle täsmäävätkö tilin tulot hakemukseen ilmoitettuihin tuloihin. Kyseinen tapa hoitaa tulojen varmennus ei ehkä ole kaikkien mieleen ja tämän takia Instantorin käyttäminen ei koskaan ole pakollista.

Luoton käyttäminen ja siihen liittyvät kulut

Jos luottohakemuksesi hyväksytään ja luottotilisi avataan, voit sen jälkeen päättää miten etenet joustoluoton kanssa. Joustoluottoja myönnetään näinä päivinä jopa 50 000 euroon asti. Hyvä puoli tämän tyyppisissä luotoissa on se, että koko lainaa ei missään nimessä ei ole pakko nostaa heti tilille. Myönnetty luotto tarkoittaa vain sitä, että summa on nyt käytettävissäsi. Käytäntö on aika lailla sama kuin luottokorteissa, mutta tässä tapauksessa sinulla ei ole lainanmyöntäjän korttia käytettävissäsi. Jos tarvitset pientä luottoa, voit nostaa tilillesi rahaa luottolimiitin puitteissa. Rahat näkyvät usein tililläsi parin minuutin kuluttua.

Luoton ylläpitäminen ei maksa sinulle senttiäkään jos et koskaan tee nostoja. Voit siis ylläpitää pientä varakassaa joustoluoton muodossa, jota voit käyttää jos tulevaisuudessa tarvitset pientä lainaa yllättäviä menoja varten. Jos tarvitset esim. lainaa 5000 euroa pientä pintaremonttia varten, voit nostaa tämän summan suoraan tilillesi. Takaisinmaksu hoituu osamaksuna, eli sinun täytyy aina maksaa yhtiön määrittämä minimisumma takaisin joka kuukausi. Voit tietenkin maksaa takaisin suuremman summan kerralla jos haluat päästä lainasta nopeasti eroon ja tällä tavalla välttää sen kummempia korkokuluja.

Joustoluoton vertailu ja kilpailuttaminen

Vaikka vuonna 2019 voimaan tullut lakimuutos rajoitti lainoista perittävää korkoa, on aina hyvä idea kilpailuttaa oma lainahakemus ennen kuin laittaa nimen paperiin. Kilpailu asiakkaista on korkokaton jälkeen entistä kovempaa ja hyville hakijoille tarjotaan usein lainaa matalalla korolla. Netistä löytyy laadukkaita palveluita, jotka hoitavat lainan kilpailuttamisen puolestasi.

Arkiraha on yksi palvelu joka auttaa sinua löytämään edullisimman joustoluoton netistä. Palvelu lähettää hakemuksesi eteenpäin yli 20 eri lainanmyöntäjälle käsittelyä varten. Siirryt hakemuksen jälkeen automaattisesti palveluun joka esittelee sinulle kaikki mahdolliset lainavaihtoehdot. Voit rauhassa tutustua jokaiseen lainatarjoukseen rauhassa ja vertailla korkoja sekä kuluja. Päätöstä ei tietenkään ole pakko tehdä heti, vaan voit palata sivulle myöhemmin jos haluat miettiä asiaa. Kaikki tarjoukset voit tietenkin aina hylätä jos mikään näistä ei miellytä. Hakeminen Arkirahan kautta ei maksaa hakijalle mitään.