4.03.2017 19:02

Yhtenäisten kisa-asujen loistoa MM-kisoissa

Lahden MM-kisoissa on paljon ystäväporukoita, jotka ovat kehitelleet kisa-asujaan hiihtokisoihin sopiviksi. Mallia on haettu niin norjalaisilta kuin etsitty kisa-asusteita kaapin perukoiltakin.

Eila Koivisto on lähtenyt kisoihin Ruka-tiimin mukana. Pohjoisesta matkaan lähtenyt 12 hengen porukka on käynyt Rukan kisoissa 10 vuotena.

- Päätimme lähteä porukalla tänne kotikisoihin, minne on helppo tulla, kertoo Koivisto.

Ruka-tiimi yöpyy kisojen ajan Hollolassa vuokratussa omakotitalossa. Tiistaista asti kisoissa ollut ryhmä on miettinyt huolella kisatyyliä ja ottanut hieman mallia norjalaisilta. Porukalla kannustaminen on tärkeää tiimille.

- Kun aloimme käydä Rukalla, halusimme yhtenäiset asut. Meitä on muitakin porukoita, joilla on nämä samat puvut. Kun olemme katsomossa niin meitä on sellaiset 20 henkeä ja saamme hauskan kisatunnelman. Idea lähti vähän siitä, että näimme norjalaisilla tämmöisiä puvustuksia. Koivisto kehuu kisojen tunnelmaa.

- Tosi hyvä. Kaikki palvelut pelaa ja täällä on tosi ystävällisiä ihmisiä ja mukava olla. Ryhmäkuvaan ilmestyy sopivasti myös Sami Jauhojärvi

- Olemme Samin kannustusjoukkoja, sanoo Koivisto.


Ruka-tiimi ja Sami Jauhojärvi

Lahdesta, Hollolasta, Vantaalta ja Kotkasta koottu 8 hengen ystäväporukka päätti jo aikaisessa vaiheessa lähteä MM-kisoihin. Porukka on viihtynyt Lahden kisoissa.

- Osa meistä oli täällä jo viime lauantaina ja suurin osa tänä lauantaina. Meillä on oikein hyvä ja iloinen fiilis, kertoo Kaisu Meriranta.

Lauantai-illan ilotulitusta odottavalla porukalla on lähes jokaisella samanlaiset kisapipot. Hannu Meriranta osoittaa Seppo Varista.

- Hän osti meille kaikille pipot. Kisapipot ja kisatunnelma, sanoo Hannu Meriranta.


Kaisu Meriranta (2. vasemmalta), Seppo Varis (3. vasemmalta) ja Hannu Meriranta (4. vasemmalta)

Katri, Minna, Moona ja Hannele ovat saapuneet kisoihin eri paikkakunnilta.

- Meitä on kaksi Tampereelta, yksi Hollolasta ja yksi Orimattilasta, kertoo Katri.

Ryhmä päätti jo noin 2 vuotta sitten lähteä MM-kisoihin. Katri ja Minna ovat olleet paikan päällä jo kolmena päivänä. Kisatunnelma saa jälleen kehuja.

- Äärettömän hyvä. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä kaikkiin toimitsijoihin, joita olemme tavanneet ja suorituksiin, joita olemme nähneet. Tunnelma on ollut mahtava, kertoo Katri.

Yhtenäistä kisa-asustusta on mietitty etukäteen.

- Ensinnäkin halusimme pukeutua lämpimästi ja kannustaa näitä Lahden MM-kisoja. Tottakai kisatuotteita pitää ostaa, ja sitten vielä katsoimme kaapin perukoita, ja näin se syntyi, sanoo Katri.

Katri, Minna, Moona ja Hannele

Maiju ja Noora Lankinen ovat tulleet kisoihin lauantaiksi Imatralta. Noora Lankinen on pitänyt kisatunnelmasta. Kisapukeutumisessa on mietitty erityisesti tarkenemista kylmässä säässä.

- On vaan niin lämmin hattu, ja pitää olla lämpimästi pukeuduttu. Tämä hattu on hankittu Tallinnasta, kertoo Maiju Lankinen. 


Noora ja Maiju Lankinen

Teksti ja kuvat: Ira Mellberg

Lue lisää