Vapaaehtoiseksi?

Haku vapaaehtoistehtäviin on päättynyt.

Pääset päivittämään omaa ilmoittautumistasi Gate HQ -järjestelmässä täällä

Vapaaehtoistoimintaan liittyvissä kysymyksissä olethan suoraan yhteydessä: volunteers (at) lahti2017.fi tai 040-648 7505.

Turvallisuussektorin vapaaehtoistoimintaa koskevat kysymykset voi suunnata sähköpostitse osoitteeseen: security (at) lahti2017.fi.


VAPAAEHTOISEN KÄSIKIRJA
Tutustu vapaaehtoisen käsikirjaan täällä.
 


Ikäraja tehtäviin on 16 vuotta ja erikseen mainittuihin tehtäviin 18 vuotta. Tapahtuman viralliset kielet ovat suomi ja englanti, joista toinen on hallittava sujuvasti.

Vapaaehtoisten edut ja edellytykset

Edut

Lämmin ateria, kahvit päivittäin
Asiakaspalvelukoulutus
Diplomi 
Mahdollisuus seurata tapahtumia silloin, kun työvuorosi sen sallivat
Työhön ohjaus ja tuki tapahtuman aikana
Kiitostilaisuus
Ainutlaatuinen kokemus

Edellytykset

Positiivinen asenne
Vapaaehtoiskoulutukseen osallistuminen
MM-kilpailuissa vähintään 5 osallistumispäivää. 

Tervetuloa mukaan tekemään Juhlakisoja, joissa jokaisella on hyvä olla!

Vapaaehtoistehtävät

ASIAKASPALVELIJAT

Kaikkien yleisön parissa toimivien vapaaehtoisten päätehtävänä on omalta osaltaan varmistaa, että yleisö viihtyy kisoissa. Autat, ohjaat, opastat ja kuuntelet yleisöä. Huolehdit omat toiminta-alueesi viihtyvyydestä. Asiakaspalvelu-tehtävät sijoittuvat eri puolille asiakkaan kulkeman “reitin” varrelle: lipunmyynti, sisäänkäynnit, info-pisteet, katsomot, metsät, matkakeskus, kaupunkialueet, lentokenttä, yhteistyökumppanioppaat. Haluamme välittää positiivista ilmapiiriä yleisön keskuudessa. Reipas ja ystävällinen palvelu, rohkeus tarttua toimeen kuin toimeen, kyky toimia osana isompaa tiimiä, hymy sekä kielitaito ovat asioita, jotka kantavat pitkälle Lahti2017 -joukkueessa.

Valitse seuraavista tehtävistä suosikkisi.

Lipunmyynti
Pääsylippujen myynti kisa-alueen porteilla. Ystävällinen palveluote ja kokemus maksu- ja kassapäätetyöskentelystä auttaa tehtävässä.

Lipputoimisto (lipunmyynnin tuki)
Pääsylippujen tulostukset ja toimitukset. Myyntipisteiden tuki, rahojen tilitys ja hallinta. Edellytetään kokemusta vastaavista tehtävistä.

Pääsylippujen noutopiste
Etukäteen varattujen pääsylippujen noutopiste. Voi sisältää myös lipunmyyntiä.

Yleisön vastaanotto porteilla
Mahdollistavat sujuvan kulun kisa-alueelle ja sieltä ulos. Lipun tarkastus ja asiakkaiden vastaanotto kisa-alueelle

Kisa-alueen info- ja palvelupisteet
Yleisön auttaminen Fan Zonen ja Festival Arenan infopisteillä.

Smile In / Smile Out -ryhmä
Erityisryhmien ja sovittujen ryhmien vastaanotto ja huomioiminen (liikuntaesteiset, lastenvaunut, kisaturistit, tuotejaot jne). Vastaa osaltaan portin alueen viihtyvyydestä ja tukee toiminnallaan muita alueella toimivia ryhmiä.

Katsomo-opas
Toiminta-alueena stadionin katsomot. Katsomovalmistelut (katsomomerkinnät, siisteys/kunto), yleisön opastus ja ohjaus katsomoissa.

Metsäkatsomo-opas
Tehtävänä helpottaa yleisön liikkumista metsäkatsomoissa - opastukset, ohjaukset eri reiteille, karttojen jako, ohjatut ladun ylitykset, jonojen hallinta.

Lentokenttäopas
Avustaa lentokentällä asiakasryhmiämme erilaisissa asiakaspalvelutilanteissa.

Yhteistyökumppaniopas
Auttaa yhteistyökumppaneita heidän toimipisteidensä toteutuksessa.

HALLINTO

VAPAAEHTOISET, AKKREDITOINTI, TALOUSTOIMISTO
Hallinnon tehtävissä työskentelevät vapaaehtoiset toimivat akkreditoinnissa, vapaaehtoiskeskuksessa ja taloustoimiston tehtävissä. Vapaaehtoiset huolehtivat tapahtumahenkilöstön, joukkueiden ja median akkreditoinnista. Lisäksi hallinnon vapaaehtoiset avustavat muissa hallinnon tehtävissä, kuten vapaaehtoiskeskuksen ja taloustoimiston toiminnoissa. Hallinnon vapaaehtoiselta edellytetään hyvää asiakaspalveluasennetta, teknisiä perusvalmiuksia (tietokoneen käyttötaito) ongelmanratkaisukykyä ja järjestelmällistä työskentelyotetta.

KILPAILU

HIIHTO, MÄKIHYPPY, YHDISTETTY, MUUT KILPAILUN VALMISTELEVAT TUKITOIMINNOT
Kilpailun tehtävät moninaisia ja ne liittyvät mm. kilpailutapahtumien toteuttamiseen, tapahtumapaikkojen valmisteluun, ylläpitoon ja urheilijoiden opastamiseen. Tehtävät edellyttävät kielitaitoa ja yhteistyökykyä. Tehtäviin haettaessa on etu, jos omaa aiempaa kokemusta kilpailutapahtumien vapaaehtoistehtävistä, mutta tärkeintä on oikea asenne ja toimelias ote annettuihin tehtäviin.

JOUKKUEPALVELU

TEAM HOST (18v.-), VIERUMÄKI HOST
Team hostien tehtävänä on varmistaa joukkueiden viihtyvyys ja asioiden sujuvuus. Team hostien palvelut keskitetään eri asiakaspisteisiin mm. Stadionin Urheilukeskukseen ja Vierumäelle. Team hosteilta odotamme vähintään 18 vuoden ikää, sujuvaa kielitaitoa, paikallistuntemusta ja osallistumista sekä vuosina 2016 että 2017. Team host on tapahtuma-alueella kilpailujen aikana ja valintaan vaikuttavat aikaisempi kokemus, kielitaito ja aikajakso, jolloin voit olla tapahtuman käytettävissä.

Vierumäki hostit toimivat kisakylässä alueen palveluiden asiantuntijoina. He varmistavat että kisakylän palvelut ovat joukkueen saavutettavissa.

MAJOITUS

Majoituksen vapaaehtoiset huolehtivat siitä, että eri majoituspisteiden asiakkailla vierailla on ajankohtainen tieto saatavilla sekä kisa- ja ohjelmatapahtumista, että kuljetuksista ja ruokailuista. Tehtävässä vaaditaan erinomaisia vuorovaikutustaitoja, järjestelykykyä sekä kommunikointitaitoja kansainvälisten asiakkaiden parissa. Majoituspisteillä on päivystys suurimman osan vuorokaudenajasta. Tehtävässä pärjää vapaaehtoinen, jolla on oma-aloitteinen ote työskentelyyn. Lisäksi tulee hallita sujuva englanninkielentaito ja omata Windows office ohjelmien hyvä peruskäyttötaito (word ja excel). Muu kielitaito luetaan tehtävässä eduksi.

IT

IT vapaaehtoiset avustavat tietotekniikan ja tietoliikenneyhteyksien rakentamisessa ja käytössä. Tapahtuman IT vapaaehtoisten tehtävät sisältävät mm. asennustehtäviä, kaapelointia, sekä asiakasryhmien avustamista verkkojen, tietokoneiden ja puhelimien käytössä.

RUOKAILU

Tehtävät sisältävät osallistujien, sisäisten ja ulkoisten sidosryhmien ruokailun sujuvuudesta sekä siisteydestä vastaamista. Haemme lisäksi kohdevastaavia, joiden tehtävänä on ohjata toimipisteidensä tarjoiluja yhdessä tarjoilija ja kokkiopiskelijoiden avustamina. Tehtävät vaativat oma-aloitteista asennetta ja vastuunotto kykyä.

VIESTINTÄ

Viestinnän tehtävänä on herättää ja ylläpitää kiinnostusta tapahtumasta tuottamalla teksti- kuva- ja videosisältöjä eri viestintäkanaviin sekä olemalla läsnä ja palvelemalla asiakkaita sosiaalisen median kanavissa.   

Viestintätiimissä toimivilta vapaaehtoisilta toivotaan aiempaa kokemusta tai koulutusta sisällöntuotannosta (teksti, kuva tai video) sekä urheilun tuntemusta.

Viestinnän tiimissä työskentelevillä tulee olla vähintään suomen ja englannin kielen hyvä suullinen ja kirjallinen osaaminen. Muu kielitaito katsotaan eduksi, etenkin venäjän, saksan, ruotsin ja norjan kielten osalta. Viestinnän vapaaehtoisina pärjäävät omatoimiset, ennakkoluulottomat, aikatauluissa kiinni pysyvät, nopeasta työtahdista nauttivat tiimipelaajat.

MEDIAPALVELUT

Mediapalveluissa vapaaehtoiset toimivat kisoihin akkreditoidun kotimaisen ja kansainvälisen median parissa palvellen ja avustaen heitä mediakeskuksissa (Urheilukeskus, Vierumäki, Medal Awards Plaza) sekä muissa median toimipisteissä. Tehtävässä edellytetään kielitaitoa, asiakaspalveluhenkisyyttä, oma-aloitteisuutta sekä joustavuutta. 

TURVALLISUUS

JÄRJESTYKSENVALVOJAT (18v.-), LIIKENTEENOHJAUS (18v.-), PARKKIPAIKKAOHJAUS, KULUNVALVOJAT

Järjestyksenvalvojan tehtäviin haetaan voimassa olevan järjestyksenvalvojankortin omaavia täysi-ikäisiä henkilöitä. Järjestyksenvalvojat ovat asiakaspalveluhenkisiä ja luovat tapahtumassa turvallisuudentunnetta jo pelkällä läsnäolollaan. Tehtävässä edellytetään kielitaitoa.

Kulunvalvojat toimivat tapahtuma-alueella ja tarkastavat akkreditointipassien kulkuoikeuksia. Liikenteenohjaajat ja parkkipaikkaopastajat huolehtivat liikenteen ja pysäköintialueiden sujuvasta toiminnasta. Tehtävissä toimivat henkilöt ovat asiakkaiden ensimmäisenä kohtaamia tapahtumahenkilöstöä, joten tehtävissä toimivilta edellytetään erinomaista asiakaspalveluhenkeä, pelisilmää ja kärsivällisyyttä.

LOGISTIIKKA

VARASTO, PYSTYTTÄMINEN, KUNNOSSAPITO,
Logistiikan vapaaehtoiset tulevat toimimaan kisoissa mm. keskusvarastolla tavaroiden ja materiaalien vastaanotossa ja eteenpäin toimituksessa sekä yleiseen materiaalien jakeluun osallistuminen. Ennen kilpailutapahtumia tehtävinä ovat mm. tapahtumailmeen ja kylttien asentaminen, kulkureittien merkitseminen, kalusteiden asennus ja tilojen somistus, sekä tapahtuma-alueiden pystyttämisessä avustaminen. Tapahtuma-aikana huolehditaan alueiden kunnosta.  Kilpailutapahtumien jälkeen purkutehtävissä kaikki esille laitettu kerätään pois. Tehtävät vaativat oma-aloitteellisuutta ja jämptiä, mutta joustavaa työtapaa.

RAKENTAMINEN

Tehtävä sisältää erilaisia rakennus ja kunnostustehtäviä kisoja ennen, kisojen aikana ja purkutehtävissä kisojen jälkeen. Tehtävä vaatii toimeen tarttuvaa asennetta ja käsityötaitoja.

KULJETUS

KULJETUSTOIMISTO, KULJETTAJAT (18v.-)
Kuljettajat huolehtivat organisaation kuljetustarpeista, sekä henkilö- että tavarakuljetuksista tehtävään osoitetulla kalustolla. Tehtävä vaatii ajokortin, paikallistuntemusta ja jonkin verran kielitaitoa.

Kuljetustoimisto huolehtii kaikista kuljetustarpeiden organisoimisesta, mm. johtaa kuljetustilausten hoitoa, tarkkailee tehtyjen kuljetusvarausten riittävyyttä, ratkaisee ongelmatilanteita ja reagoi muuttuneisiin tarpeisiin. Tulo- ja lähtöpäivinä kuljetustoimistolla on päivystys myös Helsinki-Vantaan lentokentällä. Tehtävinä kuljetustoimiston vapaaehtoisilla on mm. joukkueiden opastamista tulo- ja lähtöpalveluissa lentokentällä, matkakeskuksissa ja kisakylässä Vierumäellä. Kuljetustoimiston vapaaehtoisten tulee olla palveluhenkisiä, ongelmanratkaisukykyä ja jonkin verran englannin kielitaitoisia.

YMPÄRISTÖVASTAAVAT

Ympäristövastaavat huolehtivat alueen siisteydestä ja viihtyvyydestä tapahtuman aikana. Tehtävänä on ylläpitää siisteyttä valvomalla ja ilmoittamalla havaituista epäkohdista. Tehtävät jakaantuvat ympäristö-lajitteluneuvojien ja aluevastaavien tehtäviin. Tehtävässä parhaiten menestyy oma-aloitteinen ja ympäristötietoinen henkilö. Tehtävä vaatii reipasta ja toimeen tarttuvaa sekä asiakaspalveluhenkistä työtapaa.

ENSIAPU- JA TERVEYSPALVELUT

Kisojen terveydenhuoltopalvelut organisoi kisojen päälääkäri. Hän koordinoi virallisten osallistujien ja katsojien terveyspalveluja yhdessä ensiaputiimin ja turvallisuuspäällikön kanssa.

Päivystävä lääkäri
Seuraavat kilpailujen harjoituksia ja kilpailuita ja johtavat mahdollista ensiapua vaativan tilanteen toimintaa. Erityistä: Tehtävä vaatii lääkärin peruskoulutuksen (LL) tai loppuvaiheen lääketieteen kandidaatin opinnot.

Avustava hoitaja
Kilpailu- ja harjoitustapahtuman avustavat tehtävät urheilijoiden ensiavussa.

AVAJAISET MM 2017/ OHJELMA-AVUSTAJA

MM-kilpailujen avajaiset on yksi Suomen 100-vuotis juhlavuoden päätapahtumista ja tuotanto tulee olemaan yksi suurimpia Lahdessa koskaan järjestettyjä. Vapaaehtoisten tehtäviä avajaistuotannossa ovat mm: tuotantoavustajat, esiintyjien varamiehitys, pukuhuolto, lippujen/kylttien kantajat jne. Mikäli olet kiinnostunut suuren shown tuotannosta ja siinä avustamisesta, olet oikea ihminen toimimaan avajaisten vapaaehtoisena. Avajaisten vapaaehtoistyö ei ajoitu yksinomaan kisoja edeltävälle viikolle vaan tekijöitä tarvitaan jo syksyn 2016 ponnistuksissa.

OHJELMA-AVUSTAJAT

Haluamme tarjota kisoihin saapuvalle yleisölle kotisohvaa monipuolisemman katsojakokemuksen. Tunnelman luontiin osallistuu satoja eri tehtäviin erikseen valittuja viihdyttäjiä, joiden tehtävänä on luoda Salpausselälle ainutlaatuinen kisatunnelma. Tarvitsemme taustajoukkoihin vapaaehtoisia tukemaan tätä tavoitetta. 

Ohjelma-assistentit
Oheisohjelman avustavat tehtävät, esiintyjien vastaanotto ja palvelut - kisa-alueella ja torin Medal Award Plazalla.

Tekniikka-assistentit
Tapahtumatekniikan (valo, ääni, kuva) avustavat tehtävät sisältäen esim. rakennus, purku, äänitarkkailu, roudaus kisa-alueella ja torin Medal Award Plazalla.

Videotaulu/tulospalvelu -assistentit
Toimit kisojen oman videotaulutuotannon apuna liittyen esimerkiksi tulostaulun ohjaukseen ja videotaululla näytettävien grafiikoiden keräämiseen. Ainutlaatuinen oppimisympäristö esimerkiksi alaa opiskeleville.

Palkintojenjako/seremonia-avustajat
Toimit kisojen palkintojenjakojen (stadion / Medal Award Plaza) avustavissa tehtävissä (päivittäiset valmistelut, ohjaukset) stadionilla ja/tai torin Medal Awards Plazalla.

Maskotit
Maskottitehtäviä näyttelijäkokemusta omaavalle

Kisakuuluttamon avustavat tehtävät
Toimit osana kuuluttamotiimiä. Hoidat juoksevia asioita, avustat kisojen “äänityöläisiä” ja vastaat mäkimontun lavan kunnosta. Tehtävässä edellytetään kokemusta AV/PA -maailmasta.

Sosiaalisen median operaattori
Moderoi videotaululle menevää somea. Tehtävässä tarvitaan kielitaitoa, perus atk-taitoja ja kykyä erotella somevirrasta julkaistavat viestit.

Graafikko/sisällöntuottaja
Videotaululle ja messuhallin tv-ruutuihin laitetaan still-mainoksia ja tiedotteita valmiisiin pohjiin. Tehtävään vaaditaan kohtuullisia tai edistyneitä Photoshop/kuvankäsittelytaitoja, sekä suomen ja englanninkielen erinomaista kirjoitustaitoa.

Tulospalveluoperaattori
Hiihtokisan aikana valitsee videotaululle menevän tulosdatan kv. tulospalvelusta. Tehtävässä tarvitaan kohtuulliset atk-taidot, hiihtokisan tuntemusta ja huolellisuutta. Väliaikapisteet voivat tulla yllättäen videokuviin jolloin tulee osata ennakoida, milloin tarvitaan mitäkin grafiikkaa.

Assistentti
Assistentin tehtäviä on tarjolla noin kolmelle hengelle. He huolehtivat tiimin aikatauluista, selvittelevät pieniä ongelmatilanteita sekä ottavat vastaan videomateriaalia ja nimeävät ne. Yksi assistenteista kulkee ENG-ryhmän mukana ja toimittaa materiaalia. Tehtävään vaaditaan media-alan opintoja/kokemusta tapahtumatuotannosta, kohtuullisia atk-taidot ja järjestelmällisyyttä.


Hakulomakkeeseen pääset tästä.