3.03.2017 11:08

Valion pisteellä sprintin hurmaa ja lämmintä kaakaota

Lahden MM-kisojen kumppanin Valion pisteellä voi kokeilla hiihtää 20 metrin sprintin Kerttu Niskasen aikaa nopeammin. Pisteellä voi nauttia myös lämmintä Valio Plus -maitokaakaota.

- Täällä pääsee kokeilemaan 20 metrin sprinttihiihtoa Kerttu Niskasen aikaa vastaan. Hänen aikansa on 3.01 sekuntia, kertoo Maria Gergalo Valion pisteeltä.

Kukaan ei ole vielä alittanut Kerttu Niskasen aikaa, mutta Gergalo kertoo, että Niskasen valmentaja kävi yrittämässä ja hiihti 20 metrin matkan 3.68 sekunnissa.

Pisteeltä saa lainaan tarvittavat monot, sukset ja sauvat, joita on sekä aikuisille että lapsille. Sprinttiä ovat käyneet testaamassa monen ikäiset, niin 10-vuotiaat kuin 60-vuotiaat.

- Ihan pienetkin, 2-vuotiaat, ovat käyneet kokeilemassa hiihtoa täällä, kertoo Gergalo. Pisteellä tarjoillaan lämmintä Valio Plus -maitokaakaota, johon on lisätty D-vitamiinia ja kalsiumia. Valio Plus -maitokaakaotölkkiä koristaa Kerttu Niskasen kuva. Valion ja Niskasen yhteistyö on alkanut 2014.

Valion pisteelle pääsee seuraamalla kylttejä Festival Arenan kohdalta oikealle tai pääportilta suunnattaessa heti oikealle. Piste on auki koko kisojen ajan.

Teksti: Ira Mellberg
Kuvat: Ira Mellberg (haastateltava), Yihong Zhang (muut)

Lue lisää