31.01.2017 14:37

Tetra Pak tuo organisaation vedet kartonkipakkauksissa MM-kisoihin

Vesi on Suomessa tähän saakka myyty ja jaeltu yleensä pullossa. Nyt Tetra Pak tarjoaa tälle vaihtoehdon, kun se tuo Lahden MM-kisoihin veden kartonkipakkauksessa.

Lahdessa on tarjolla vettä ympäristön kannalta hyvässä kartonkipakkauksessa mm. urheilijoille ja medialle. Sitä ei myydä, mutta jaetaan muutamana päivänä kisayleisölle. Samalla Tetra Pakilla on mahdollisuus kiinnittää kuluttajien huomiota laajemminkin elintarvikkeiden pakkausten ympäristövaikutuksiin.

Lahden juhlakisat haluavat olla maailman ympäristöystävällisimmät ja kisoille haetaan muun muassa Ekokompassi-sertifikaattia. Ympäristöystävälliset kartonkipakkaukset auttavat tavoitteen saavuttamisessa.

Tetra Pakin teettämän kuluttajakyselyn* mukaan suomalaiset ymmärtävät muita pohjoismaalaisia paremmin kartongin olevan muovia ympäristöystävällisempi pakkausvaihtoehto. Suomalaisista kaksi kolmasosaa vastasi näin, kun esimerkiksi ruotsalaisista alle puolet ja tanskalaisista vain reilu neljännes. Silti esimerkiksi pakattua vettä ei ole suomalaisille kuluttajille yleensä tarjolla kuin muovisissa tai lasisissa pakkauksissa.

– Olemme iloisia, että Lahden kisojen vesi tuodaan nyt ympäristön kannalta hyvässä kartonkipakkaukseen ja uusiutuva pakkausmateriaalivaihtoehto on näin tuotu suomalaisille tarjolle, sanoo Tetra Pakin asiakkuuspäällikkö Rico Kaartinen.

Lue lisää