2.03.2017 19:04

Temppuja ja taikaa Nuokun Sirkuksessa

Vuodesta 1979 toiminut Nuokun Sirkus on mukana Lahden MM-kisoissa. Festival Arenalla olevalla teltalla voi kokeilla sirkustemppuja, hämmästellä sirkustaitureiden taitoja ja tehdä kasvomaalauksia.

Kaikki sirkuslajit ovat edustettuina nuorisosirkus Nuokun Sirkuksen pisteellä, jossa voi kokeilla esimerkiksi jonglöörausta tai vanteita. Pisteellä on mukana myös yksipyöräinen, jota saavat kokeilla ne, jotka osaavat jo ajaa sillä. Yksipyöräisellä menoa voi ihastella Nuokun Sirkuksen henkilöiden näyttäessä taitojaan.

- Sitten voi kokeilla tällaista paranneltua versiota nelipyörästä, jossa on 6 pyörää. Siinä tarvitsee vähän vähemmän tasapainoa kuin yksipyöräisessä, kertoo Nuokun Sirkuksen Niko Nieminen.

Pisteellä voi kokeilla myös taikatemppua timanttitikulla.

- Siihen laitetaan timantteja toiselle puolelle ja opetetaan, miten tikun saa näyttämään siltä, että kummallakin puolella on timantteja tai kummallakaan puolella ei ole.

Pisteellä on yleensä noin 10 ohjaajaa paikalla, sekä aikuisia että nuoria. Nieminen kertoo, että sirkus on kiinnostanut ihmisiä.

- Kun tulee taukoja suurista kisatapahtumista, porukkaa virtaa ovista ja ikkunoista.

Reeta Karvinen on sirkuspisteellä lapsensa Eemelin kanssa. Karvisen mielestä sirkusalue kisojen yhteydessä on hyvä keksintö.

- Minusta on mukavaa, että lapsille järjestetään tekemistä, sanoo Reeta Karvinen.

Nuokun Sirkuksen piste on auki Festival Arenalla joka kisapäivä 17.30 asti.

Teksti: Ira Mellberg
Kuvat: Ira Mellberg (haastateltavat), Ossi Saarinen (muut kuvat)

Lue lisää