3.03.2017 16:09

Talvitapahtuma kokoaa PAMilaiset yhteen

Lahden MM-kisojen yhteisökumppani Palvelualojen ammattiliitto PAM järjestää kisoissa jäsenilleen tarkoitetun talvitapahtuman. Jäsentapahtuman alueena toimii Metsälinna, jossa on tarjolla hyvää ruokaa, mahtavat näkymät ladulle ja PAMin järjestämää monipuolista ohjelmaa.

PAM on ollut jo pitkään mukana rakentamassa kisatapahtumaa yhdessä kisaorganisaation kanssa. PAMin avustuksella kisoihin on saatu koulutettuja ja ammattitaitoisia työntekijöitä ja vapaaehtoisia. Kisajärjestäjät saivat PAMilta apua vapaaehtoisten Paras palvelu -koulutuksen suunnittelussa ja toteutuksessa.

Kolmipäiväinen talvitapahtuma tuo yhteen PAMilaisia ympäri Suomea. Tapahtumaa juontaa Kristiina Komulainen, ja tapahtumassa kuullaan myös musiikkiesityksiä sekä inspiroivia puhujia.

- Ohjelmaa on todella paljon. Huikea Pekka Hyysalo on puhumassa kaikkina kolmena päivänä ja eilen meitä kävi naurattamassa Joonas Nordman. Meillä vierailee täällä myös päivittäin urheilulegendoja, kertoo Serveh Khalili.

Alueen aktiviteetteihin kuuluu myös lumikenkäily, ja pihalta löytyy nuotio, jossa saa itse paistaa makkaraa.

- Joka päivä meillä on myös tangokuninkaallisia esiintymässä, lisää Johanna Sparf.

Laajan ohjelman lisäksi kehuja saa idyllinen Metsälinna, jossa kisatunnelma ei voi jäädä kylmäksi. Alueella on ihastuttavia tiipii-telttoja ja aivan vieressä menee kisalatu.

- Metsälinna on alueena ihan mieletön, olemme viihtyneet täällä todella hyvin. Jäseniltä on tullut myös todella hyvää palautetta, iloitsee Khalili.

Yleinen kisafiilis vaikuttaa PAMilaisten keskuudessa todella hyvältä. Teltoista kuuluu naurua ja kannustushuutoja, vaikka kisatapahtumia ei olisikaan käynnissä. PAMilaisilta löytyy tiimipipot, ja kaikille jaettiin PAMin logolla varustettuja kannustinviuhkoja, joita joukko läpsytteli innokkaana.

- Fiilis on ollut todella kiva. Olemme olleet aika tiiviisti täällä Metsälinnassa, mutta kaikki täällä tapahtunut on ainakin ollut todella positiivista. Mahtavaa on myös se, että olemme ihan ladun vieressä, joten täällä pääsee seuraamaan tiivisti hiihtoa, Sparf kertoo.

- Vaikka urheilua en muuten seuraakaan, täällä pääsee nopeasti mukaan kisatunnelmaan, riemuitsee Khalili.

Teksti: Mira Oravamäki
Kuvat: Mira Oravamäki (haastateltavat), Janina Pitkänen (muut kuvat)

Lue lisää