15.12.2016 09:39

Taikaa Röllin Talvimaassa

Karpalon hyppyrimäkien luokse nousee MM-kisoihin taianomainen Röllin Talvimaa, joka rakentuu Rölli ja Kaikkien Aikojen Salaisuus -elokuvan lavastajan Päivi Kettusen johdolla. Röllin Talvimaa tarjoaa lapsille ja perheille upean tavan viihtyä ja viettää aikaa Lahden MM-kisoissa. Talvimaa on auki jokaisena kisapäivänä ja se sisältyy MM-kisalipun hintaan.

Alueella pääsee kokemaan talven ja vauhdin riemua jää- ja pulkkamäissä, curlingradalla, lasten mäkihyppymäessä sekä hiihto-opastuksessa ladulla. Röllikahvila tarjoaa pientä purtavaa ja juotavaa ja latujen kulkiessa aivan kahvilan vierestä, pääsee kilpailuista nauttimaan Röllin taianomaisessa maailmassa.

Toimintarasteista vastaa yli 70 Pajulahden Urheiluopiston opiskelijaa sekä Suomen Hiihtoliiton Lumilajit liikuttavat -hankkeen ammattilaiset. 

 

 

MM-kisoihin on haluttu tuoda mukaan juhlakisojen arvoinen hahmo ja Röllin ollessa äänestetty Suomen rakastetuimmaksi satuhahmoksi, ajatus Röllin Talvimaan luomisesta on luonteva. Luontohenkinen, metsätarinoihin liittyvä hahmo sopii hyvin MM-kisoihin. Myös Röllin ja kisojen teemat kohtaavat: vastuullisesti toimiminen on vahvasti esillä MM-kisoissa ja Röllin elämä noudattaa samaa kaavaa.

- Rölli rakastaa metsätunnelmaa ja luonnonmukaisuutta. Hahmoa kiehtoo kierrättäminen, uusiokäyttö ja luonnonmateriaalit ja näitä toteutetaan myös Talvimaata rakennettaessa, kertoo Päivi Kettunen.

 

 

Röllin Talvimaa on hieno tilaisuus päästä kokemaan taikamaailma, jota lapset ovat aikaisemmin kokeneet elokuvien kautta. Kaikki rakennetaan "röllimäisessä hengessä" ja yksityiskohdat mietitään Röllin kantilta. Alueella halutaan myös herättää luovuutta.

- Röllihengessä voidaan ajatella, että kaiken ei tarvitse olla niin vakavaa, vaan hyvin hauskaa! Varmasti saadaan lasten kanssa majaideoita syntymään ja ajatusta siitä, minkälaisista asioista voi helposti rakentaa ja tehdä.

- Alueelle tulee myös toivomuspuut. Lapset ja aikuiset voivat miettiä, että mitä minä haluaisin toivoa. Kun toivomuspuuhun kiinnittää toivomuksen, se tietysti toteutuu, kertoo Kettunen.

Lue lisää