26.01.2017 13:41

Stadium Production - yli sata tuntia livekuvaa ja -ääntä

Sekä hiihto- että mäkistadionilla toimivan Stadium Production -tiimin tehtävänä on maksimoida kisavieraiden viihtyvyys, helpottaa kisojen seuraamista sekä luoda riemukasta MM-kisatunnelmaa. 

On aika tutustua muutamiin kasvoihin ja henkilöihin äänten ja sävelten takana. Videoscreeneistä, musiikista, kuulutuksista ja juonnoista huolehtivaan Stadium Production -tiimiin kuuluu kisojen aikana yhteensä noin 50 henkilöä, jotka yhdessä huolehtivat yli sadan tunnin livetuotannosta.

HIIHTOSTADIONIN TEKIJÖITÄ

Kaikille suomalaisille tuttu Antero Mertaranta värittää ja virittää MM-kisatunnelmaa hiihtokilpailuiden pääkuuluttajana. Pääkuuluttajana hän toimi jo edellisissä MM-kotikisoissa vuonna 2001.

- Tietysti, kun MM-kisoista puhutaan, niin odotan hienoja kisoja, tuloksia, jännitystä ja kiinnostunutta yleisöä, selostajalegenda summaa MM-kisaodotuksiaan.

Mertarannan lisäksi hiihtostadionilla kisavieraiden viihtymisestä huolehtivat kenttäspiikkerinä ja backstage-toimittajana työskentelevä Jesse Väänänen sekä hiihdon ja yhdistetyn kisoja kuuluttava Mikko Reitti. Entisenä maajoukkuehiihtäjänä Väänäsellä on omakohtaista kokemusta myös kilpailemisesta Salpausselän maisemissa.

- Omalla urheilu-uralla mieleenpainuvimpia Salpausselän hetkiä ovat olleet nousut Teivaanmäen päälle. Se on ladun raskain kohta, jossa olikin aina kisojen aikaan paljon perhettä katsomassa ja kannustamassa, Väänänen muistelee.

- Kisavieraana mieleen ovat jääneet esimerkiksi lapsuuden reissut, kun kisojen katsomisen ohella hypättiin itsekin mäkeä, lapikkaat jalassa Karpalon pikkumäistä, Mikko Reitti summaa kisamuistojaan.

MONTTUTUNNELMAN TAKAAJAT

Mäkihypyn kuuluttaja, Tomi Tiilikainen, on niin ikään käynyt kisoissa sanojensa mukaan ”koko ikänsä”.

- Talven juhlakisoilta odotan eniten hyvää tunnelmaa niin kisa-alueella kuin kaupungillakin, Tiilikainen summaa.

Yhdistetyn mäkikilpailuissa kuuluttajana toimiva Tommi Hiukka muistelee toimineensa Salpausselällä aikanaan esimerkiksi lipunlaskijana ja koehyppääjänä. Jarkko Ruhanen toimii tapahtumassa puolestaan kisaäänenä, pitäen huolta kisavieraiden viihtyvyydestä studiossa ja tauoilla. 

- Parhaat muistot liittyvät lauantain iltamäkiin, ympärillä leijuvaan kisamakkaran tuoksuun ja tietysti täyteen monttuun, Ruhanen muistelee.

DJ TON-E JA CROWD SUPPORTERS VASTAAVAT KISABIISEISTÄ

Myös musiikista vastaava tiimi odottaa MM-kisoja jo innolla. Hiihtostadionilla musiikkivalinnoista vastaava DJ Ton-E lupailee monipuolista ja osittain päiväkohtaisestikin teemoitettua settiä.

- Odotan mahtavaa kisafiilistä, turisteja elävöittämään koko Kisakaupunkia, huikeita urheilusuorituksia sekä tietysti kisamakkaraa, DJ kertoo.

Mäkistadionilla tunnelmasta vastaavat Mikee ja DJ Ucho, eli Crowd Supporters. Kaksikko on vastannut maagisesta kisatunnelmasta aiemmin muun muassa Keski-Euroopan mäkiviikolla ja Sotsin olympialaisissa. 

Stadium Production -tiimin esittelyt löydät myös täältä.

Teksti: Anniina Ihamäki
Kuvat: Tami Kiuru (Antero Mertarannan kuva), Sysko Marketing (Crowd Supportersin kuva) 

Lue lisää