13.12.2016 08:55

Yllätyksellisiä sirkuselämyksiä MM-kisoissa

MM-kisat tarjoavat viihdettä laajalla skaalalla. Ohjelmaa sijoittuu joka puolelle kisa-aluetta, kisoissa voit tulla yllätetyksi elämyksillä missä vaan.

Kisa-alueella voit bongata Salpauksen sirkuslinjan opiskelijoita yleisön joukosta esiintymässä. Luvassa on laajasti erilaista osaamista, sillä jokaisella opiskelijalla on oma erikoistumisalansa, jonka he tuovat mukanaan MM-kisoihin. Luvassa on muun muassa pariakrobatiaa, jonglöörausta ja paljon muuta.

Sirkuslinjan kolmannen vuoden opiskelijat Minna Pulsa ja Orfeo Llewellyn muistelivat jo MM-esikisoissa testattua sirkuskokonaisuutta positiivisin mielin ja odottavat innolla MM-kisoissa esiintymistä. Molemmille MM-kisat ovat ensimmäinen tämän kokoluokan urheilutapahtuma.

- Meille oli esikisoissa järjestetty esitysnumero, mutta parasta kuitenkin oli kisa-alueella ympäriinsä kulkeminen, esiintyminen ja viihdyttäminen. Teimme paljon yleisöä yllättäviä juttuja ja saimme hyvin kontaktia ihmisiin, se oli hauskaa ja luulemme, että siitä pidettiin. Kun ihmiset eivät olleet katsomassa hiihtoa tai mäkihyppyä, oli hyvä että heillä oli paljon hauskaa katsottavaa, muistelevat Minna ja Orfeo.

.

Ulkona temppujen tekeminen eroaa suuresti sisällä harjoitteluun. MM-kisoissa ulkona tekemiseen lisätään vielä kylmä ilma ja muut mahdolliset sääilmiöt, jotka tulee ottaa huomioon esiintyessä. Kropan on oltava hyvin valmistautunut, sillä temppujen tekemiseen vaaditaan hyvin lämmitellyt lihakset.

- Valmistautumisaika on pidempi, toteaa Minna.

- Lämmittelyyn käytetään paljon aikaa, kropan täytyy ulkonakin pysyä lämpimänä, jotta säästytään vammoilta, lisää Orfeo.

- MM-kisoissa meidän täytyy myös olla varovaisempia lumen ja jään takia. Lumisade on myös otettava huomioon, sillä vesi ja lumi saavat kädet todella liukkaiksi.

Salpauksen sirkuslinjalaiset harjoittelevat ahkerasti ja valmistautuvat MM-kisoihin parhaillaan. Ohjelman suunnittelua tapahtuu koko ajan. Vielä ei ole 100% varmaa, minkälaisia temppuja kisoissa tullaan näkemään, mutta tavoitteet ovat korkealla.

- Haluamme tuoda vielä lisää verrattuna viime vuoteen! Meillä on isoja juttuja suunniteltuna, mutta ne ovat vielä salaisuuksia, paljastaa Orfeo.

Teksti Emmi Tiira
Kuvat Janina Pitkänen

Lue lisää