Saapuminen Lahteen

Etäisyydet eri puolilta Suomea
Junalla
Museojunalla
Linja-autolla
Charter-linja-autolla
Omalla autolla
Matkailuautolla
Esteetön pysäköintipaikka
Sähköauton latauspiste

Etäisyydet eri puolilta Suomea

Lahti sijaitsee erinomaisten kulkuyhteyksin päässä suurimmista kaupungeista. Kauko – ja lähiliikenteen yhdistävä Lahden Matkakeskus sijaitsee kävelymatkan päässä MM-stadionista, hotelleista sekä päänähtävyyksistä.

Helsingin lentokentältä 50 minuuttia
Helsingin keskustasta 48 minuuttia
Tampereelta 1 tunti 48 minuuttia
Turusta 2 tuntia 50 min
Pietarista 2 tuntia 45 minuuttia

Saat kartat suuremmiksi niitä klikkaamalla: 

Junalla?

Lahden keskeinen sijainti ja VR:n nopea ja kattava junaverkosto varmistavat, että kisoihin on helppo piipahtaa myös päiväkäynnille eri puolilta Suomea. Kaikkiaan Lahdessa pysähtyy arkisin 104 junaa. Lahden asemalta on noin vartin kävelymatka urheilukeskukseen kisakatua pitkin.

Helsingistä juna tuo kisavieraita Lahteen kahdesti tunnissa, vuoroja on päivittäin 30 molempiin suuntiin ja matka kestää noin tunnin. Riihimäeltä Lahteen kulkee päivittäin 16 junavuoroa, mikä tarjoaa hyvät vaihtoyhteydet Pohjois- ja Länsi-Suomesta tuleville kisaturisteille. Idän suuntaan Kouvolaan on Lahdesta 20 junavuoroa päivittäin ja yhteydet edelleen mm. Kuopioon ja Joensuuhun. Iltaisin Lahdesta ehtii vielä hieman ennen klo 22 lähtevällä junalla pohjoiseen matkaavaan yöjunaan ja aamuksi vaikka Rovaniemelle. 

Lisätietoja junalla matkustamisesta VR:n nettisivuilta.

Museojunalla

MM-kisoihin ajetaan museojunilla kahtena kisaviikonloppuna. Junat lähtevät Helsingistä ja pysähtyvät Pasilassa ja Tikkurilassa. Lahdessa juna ajetaan suoraan kisa-alueelle. Junien ajopäivät ovat la-su 25.-26.2. ja la-su 4.-5.3.2017. 

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan matkalle täältä.

Linja-autolla

Kaukoliikenteen bussit saapuvat Lahden Matkakeskukseen. Kaukoliikenteen pysäkkejä keskustassa ovat Vapaudenkatu 1, Aleksanterinkatu 6, Vesijärvenkatu 26 sekä Jalkarannantie 10, josta on noin 10 minuutin kävelymatka kisa-alueelle.

Lammilta ja Riihimäeltä saavuttaessa kisa-aluetta lähimmät pysäkit sijaitsevat Sopenkorven ja Mytäjäisten kohdalla Hämeenlinnantiellä. Näiltä pysäkeiltä alueelle pääsee Veikko Kankkosen raittia pitkin kävellen.

Lisätietoja kaukoliikenteen busseista täällä.

Charter-linja-autolla?

Bussien pysäköinti- ja jättöpaikat sijaitsevat vanhalla linja-autoasemalla tapahtuma-alueen välittömässä läheisyydessä. Sisäänkäynti parkkipaikalle on Jalkarannantien puolelta.

Omalla autolla?

MM-kisojen pysäköintialueet sijaitsevat Jokimaalla, Sopenkorvessa sekä vanhalla linja-autoasemalla. Varmista vaivaton pysäköin MM-kisoissa ja osta parkkilippusi etukäteen! 

Jos et ole ostanut vielä kisalippua, voit ostaa parkkilipun myös lipun oston yhteydessä Ticketmasterin verkkokaupassa. Jos sinulla on jo kisalippu, voit ostaa parkkilipun jälkikäteen Ticketmasterin verkkokaupasta, niin kauan kuin lippuja riittää.

Kumppanimme Autoliiton tiepalvelu päivystää virallisten parkkipaikkojemme läheisyydessä. Katso myös Autoliiton vinkit autolla saapuville kisavieraille.

Pysäköintialueilla päivystävien tiepalvelumiesten puhelinnumerot: Keskustan alue 040-822 7226, Jokimaa 040-822 7318, Sopenkorpi 040-822 7420.

Premium

Kisapuisto (P1), aivan tapahtuma-alueen tuntumassa ja Lahden keskustassa. Matka tapahtuma-alueelle 1 km.
Hinta 20€ (sis. alv.). Parkkilippuja rajoitettu määrä myynnissä.

Park & Walk

Sopenkorpi (P2), kävelyetäisyydellä tapahtuma-alueelta. Matka tapahtuma-alueelle 600 m.
Hinta 12€ (sis. alv.) / päivä. Parkkilippuja rajoitettu määrä myynnissä.

22.2. ilmainen pysäköinti Sopenkorpi Park & Walk (P2).

Park & Ride

Jokimaa (P3), bussikuljetus tapahtuma-alueen läheisyyteen, helppo tulla ja lähteä.
Hinta 12 €/auto/päivä (sis. alv). Parkkilippuja rajoitettu määrä myynnissä. Osta tästä.

Bussien jättö- ja lähtöpaikkana kisa-alueen läheisyydessä toimii vanha linja-autoasema (Jalkarannantie 1). Matka parkista bussiasemalle on 5,5 km, bussiasemalta kävelee tapahtumaan noin 10 minuutissa.

Varaa runsaasti aikaa tapahtuma-alueelle siirtymiseen. Varmista nopea siirtyminen saapumalla ajoissa! Täältä näet porttien aukioloajat. 

Bussit kulkevat non-stoppina aikaväleillä:

22.2. Suljettu. Ilmainen pysäköinti Sopenkorpi Park & Walk (P2).
23.2. 08:00-21:00
24.2. 08:00-21:00
25.2. 08:30-21:30
26.2. 08:30-22:00
28.2. 10:30-21:30
1.3. 09:30-21:30
2.3. 11:30-22:00
3.3. 10:00-21:30
4.3. 11:00-21:30
5.3. 11:00-19:00

Lisäksi Lahden keskustassa sijaitsee lisäksi pysäköintitaloja ja -alueita, mm. Toriparkki, Hansan pysäköintitalo, Siltapuisto sekä Matkakeskuksen pysäköintitalo ja -alueet.

Matkailuautolla?

MM-kisojen (virallinen) karavaanarialue tarjoaa majoitusta lähellä kisapaikkaa, lue lisää ja varaa paikkasi täältä.

Esteetön pysäköintipaikka?

Invakyydeille on pysäköinti Satamaradanpolulla (hiekkatie), sisäänkäynti Svinhufvudinkadulta. Pysäköinti edellyttää kisalippua. Lue lisää esteettömyydestä täältä.

Sähköauton latauspiste?

Lähimpänä Urheilukeskusta sijaitsevat latauspisteet löytyvät Kauppakatu 31:sta (Lahti Energian konttorin edestä) sekä Sibeliustalon pysäköintialueelta. Kauppakeskus Mailissa Launeella on lisäksi 10 kpl ilmaisia sähköauton latauspisteitä.