5.03.2017 11:44

Partiolaisten tärkeä rooli hiihdon MM-kilpailuissa

Partiolaiset ovat näissä kisoissa todella tärkeässä roolissa – he vastaavat sekä mitalistien kukitus- että palkintojenjakoseremonioissa tapahtuvista liputuksista. Lisäksi partiolaisten vastuulla on Röllin Talvimaan nuotiopaikasta huolehtiminen.

Liputustiimi mukana urheilijan uran tähtihetkessä

Partiolaisten liputustiimissä on mukana 20 ihmistä. Tiimi vastaa yhdessä urheilijoiden kukitus- ja palkintojenjakoseremonioiden liputuksista, joista jokaisessa on mukana kahdeksan partiolaista. Lisäksi tiimin tehtävänä on vastata FIS-lipun ja Suomen lipun vastaanottamisesta ja nostamisesta avajaisten yhteydessä, sekä vastaavasti laskusta kisojen päättäjäisissä.

19-vuotias Isabella Strandén ja 17-vuotias varalippukunnan johtaja Otto Salo ovat mukana tiimissä. Heillä molemmilla on jo pitkä tausta partiolaisina, mutta tehtävä liputustiimissä nousee yhdeksi kohokohdaksi heidän partiolaisurillaan.

- Olihan se hienoa olla nostamassa lippua Iivo Niskasen kultajuhlissa. Fiilis ihmisiä täynnä olevalla torilla oli ikimuistoinen, kuvailee Salo kisojen mieleenpainuvinta hetkeä.

- Olimme juuri valmistautumassa kukitusseremonian liputukseen, kun näimme lähietäisyydeltä Iivon kaatumisen parisprintissä. Sen tunnelman muutoksen stadionilla tulen muistamaan ikuisesti, Strandén muistelee kisaviikon tapahtumia.

Molemmat ovat viihtyneet kisoissa hyvin. He ovat iloisia, kun niin hyvällä porukalla pääsee seuraamaan kisajärjestelyjä paraatipaikalta.

- Tärkeintä on tarjota nuorille elämyksiä, kertoo partioisten toiminnasta vastaava Perttu Willman.

Röllin Talvimaan nuotiopaikalla riittää kuhinaa

Pitkän talkootaustan omaava Mauno Nivala on vapaaehtoisena Röllin Talvimaan nuotiopaikalla. Partiolaiset pitävät siellä tulta yllä, jotta katsojat pääsevät paistamaan makkaraa ja lämmittelemään. He huolehtivat myös nuotiopaikan turvallisuudesta. Nivala laskeskelee, että kisojen aikana on paistettu tällä nuotiolla jo lähes 10 000 makkaraa.

- Kisojen kohokohta tällä nuotiolla on ehdottomasti se, kun lapset paistavat vanhempiensa tai isovanhempiensa kanssa elämänsä ensimmäistä kisamakkaraa.

Kuten Isabella ja Ottokin, on Mauno kokenut kisoihin osallistumisen erittäin positiivisesti.

- Sen lisäksi, että saa olla nuotiolla ja tehdä omaa talkootyötä niin pysyy koko ajan perillä kisatilanteesta. Tuntuu todella mukavalta, kun ihmiset odottavat Röllin Talvimaan auetessa ovilla makkaroidensa kanssa, kertoo Nivala hymyillen.

Teksti ja kuvat: Tuuli Turunen

Lue lisää