27.02.2017 16:00

MM-kisojen ensimmäinen viikko tarjosi ainutlaatuista tunnelmaa ja urheilun draamaa

Pohjoismaisten hiihtolajien ensimmäisen kisaviikon kohokohdiksi nousivat viikonlopun täydet katsomot, hiihdon dramaattiset kisatapahtumat ja suomalaismenestys. Ensimmäisen kisaviikon aikana tapahtumassa kävi hieman yli 100 000 kisavierasta. Kisoihin on tällä hetkellä myyty noin 170 000 lippua.

Ensimmäiseen kisaviikkoon sisältyi neljä varsinaista kilpailupäivää sekä avajaispäivä, jolloin stadionilla käytiin maastohiihdon karsintakilpailut. Viiden päivän aikana tapahtumassa vieraili hieman yli 100 000 henkilöä. Luvussa ovat mukana lipun ostaneiden lisäksi ilmaiseksi tapahtumaan pääsevät alle 7-vuotiaat lapset sekä keskiviikon koululaispäivään osallistuneet lahtelaiskoulujen oppilaat ja päiväkotilapset.

Kokonaisuudessaan tapahtumaan on myyty tällä hetkellä noin 170 000 lippua. Jäljellä on vielä kuusi kilpailupäivää.

- Toiseen kisaviikkoon kohdistuu suomalaisittain jopa enemmän menestysodotuksia kuin ensimmäiseen. On mielenkiintoista nähdä, yltääkö Krista Pärmäkoski huomennakin mitaleille ja minkälaisen revanssin Iivo Niskanen ja Sami Jauhojärvi ottavat keskiviikkona, ennakoi pääsihteeri Janne Leskinen.

- Nyt on ainutlaatuinen tilaisuus tulla kannustamaan urheilijoita ja kokemaan suuria tunteita kisakatsomoon. Sää on suosinut meitä ja tunnelma stadionilla ja ladunvarressa on ollut aivan huikea, jatkaa Leskinen.

MM-kisaliput ovat päivälippuja ja ne sisältävät pääsyn kaikkiin kilpailutapahtumiin sekä kisa-alueen oheisohjelmiin, mm. Suurhallin Festival Arenalle. Päiväkohtainen kokonaiskapasiteetti on 35 000 lippua, joista 20 000 paikkaa on hiihtostadionille.

 - Torstaina sekä lauantaina stadionin paikat alkavat käydä vähiin. Viime viikon lauantai myytiin loppuun, joten jos vielä haluaa tulla kokemaan legendaarisen Salppurin lauantain ilotulituksineen, kannattaa ehdottomasti ostaa lippu etukäteen, jatkaa Leskinen.

- Lauantaina liikenne, väylät ja kisa-alueen palvelut ruuhkautuivat paikoitellen. Olemme tehneet useita parannuksia mm. yleisön ohjaamiseen, jotta välttäisimme vastaavanlaiset tilanteet toisella viikolla. Jo sunnuntaina yleisökin saapui aikaisemmin paikalle ja kaikki sujui selvästi paremmin, kertoo Leskinen.

Lue lisää