6.02.2017 16:52

MM-kisavieraat saavat nauttia kotimaisesta vedestä

Viime päivinä on käyty runsaasti keskustelua MM-kisojen vedestä sekä paikallisten osaajien ja yritysten osallistumisesta kisaprojektiin. Keskusteluissa on ollut esillä myös lukuisia virheellisiä tietoja liittyen MM-kisoissa tarjolla oleviin vesituotteisiin sekä yhteistyöhön Tetra Pakin kanssa.

Kaikki tapahtumassa yleisölle myytävä vesi ja virvoitusjuomat ovat kotimaisia Hartwallin tuotteita, jotka ovat lähes kaikki Lahdessa valmistettuja. Kisakävijä voi myös vapaasti tuoda oman vesipullonsa mukanaan alueelle.

Kumppanuus Tetra Pakin kanssa koskee annoskokoisia kartonkipakkauksia, ja niissä tulevaa vettä on tarjolla kisoihin saapuvalle medialle sekä joukkueille, joille kisaorganisaation tulee tarjota vettä suljetuissa pakkauksissa. Kartonkipakkauksen materiaali tulee Stora Ensolta ja käytetyt pakkaukset toimitetaan takaisin Stora Ensolle jatkokäyttöön.

Suomesta ei tällä aikataululla löytynyt toimijaa, joka olisi pystynyt pakkaamaan vettä kyseiseen kartonkipakkaukseen. Kyseessä on uudenlaisen pakkaustuotteen markkinointi, joka voi johtaa myös suomalaisen ja lahtelaisen veden myymiseen kartonkipakkauksissa.

Kisojen yhteistyökumppanuudet on neuvoteltu Kansainvälisen Hiihtoliiton ja MM-kisojen markkinointioikeuksiin liittyvien sääntöjen mukaisesti, mikä vastaa täysin yleisiä käytäntöjä suurtapahtumissa. Kisaorganisaation mahdollisuudet vaikuttaa kaupallisiin kumppaneihin ovat rajalliset. Tästä huolimatta mukaan on ilahduttavasti saatu lukuisia kotimaisia ja myös päijäthämäläisiä yrityksiä, kuten Luhta, Lahti Energia, Hartwall, Lehtimäki, Etelä-Suomen Sanomat, Vierumäki, Stopteltat, Casseli Catering ja Lahden Messut.

Tapahtuman positiiviset taloudelliset vaikutukset Lahdelle ja Päijät-Hämeelle ovat mittavat. Kisaprojekti työllistää suoraan ja välillisesti suuren määrän paikallisia osaajia ja kisaturistit tulevat jättämään alueelle arvioiden mukaan yli 30 miljoonaa euroa. Kisojen aikaisen hyödyn lisäksi tavoitteena on Lahden alueen vetovoiman pitkäjänteinen vahvistaminen sekä liikunta- ja talvimatkailun edellytysten parantaminen.

Janne Leskinen
pääsihteeri, Lahti2017
toimitusjohtaja, Lahti Events Oy

 

 

 

 

 

 

 

Lue lisää