25.11.2016 14:34

Lipunmyynti etenee tavoitteiden mukaan – 70 000 lippua myyty

Ensi vuoden pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisoihin on myyty ja varattu 70 000 lippua. Suosituimmat päivät ovat olleet ensimmäisen kisaviikon lauantai sekä toinen kisaviikko torstaista lauantaihin. VIP-lippujen myynti on ollut vilkasta – puolet tavoitellusta myynnistä on jo tehty.
 
Hiihdon MM-kisat tarjoaa urheilujännityksen lisäksi runsaan kattauksen muuta viihdettä Röllin Talvimaasta Heurekan Tiedesirkukseen, Antti Tuiskusta Seinäjoen Tangomarkkinoiden monotangoihin ja Mielensäpahoittajan metsäkatsomosta maailman suurimpaan afterskihin.
 
Kysyntää on edelleen erityisesti parhaille paikoille ja sekä hiihto- että mäkistadionin pääkatsomo onkin suosituimpina kisapäivinä varattu loppuun.
 
- Kisakauden alkaminen on näkynyt selvästi lisääntyneenä kiinnostuksena niin kuluttaja- kuin yritysmyynnissäkin. Suomen satavuotisjuhlavuosi, tapahtuman suuruus ja kansainvälisyys ovat selkeitä vetovoimatekijöitä myös urheilufanien ulkopuolella, toteaa myyntijohtaja Mikko Saarinen.
 
Kisalipun hintaan sisältyvät aina sekä kilpailutapatumat että alueella järjestettävä muu ohjelma. Aikuisten päivälipun hinta on edullisimmillaan 31,50 euroa, alle 7-vuotiaat pääsevät kisoihin ilmaiseksi, 7-16 -vuotiaat saavat aluelipun puoleen hintaan ja muista lipuista kymmenen euron alennuksen. Eläkeläiset, työttömät ja varusmiehet saavat kaikista lipuista kymmenen euron alennuksen.
 
Noin 15 prosenttia kisavieraista arvioidaan tulevan ulkomailta, kysyntää on edelleen eniten Norjasta. Kansainvälisiä kisavieraita majoittuu runsaasti yksityismajoituksissa, Lahden lähialueilla ja Helsingissä. Yhdeksi kisavieraiden majoitusvaihtoehdoksi Fellmannin puistoon suunniteltu kansainvälinen viikinkikylä jäänee toteutumatta, koska kisavieraille pystytään tarjoamaan majoitusta hyvien kulkuyhteyksien etäisyydeltä pääkaupunkiseudulta ja lähialueilta.

Olympiakultaa voittanut kokkimaajoukkue hemmottelee VIP-vieraita

Juhlakisoissa on tarjolla kuusi erilaista VIP-elämystä tunnelmallisesta Metsälinnasta hienostuneen tunnelman Presidenttiklubiin. VIP-lippuja on myytynä ja varattuna yli 7 000, mikä on yli puolet tavoitteesta. Suosituimmat VIP-tilat on myyty loppuun puolena kisapäivistä. Kysytyin päivä on ollut torstai 2.3, jonne on enää muutamia paikkoja jäljellä.


 
VIP-vieraiden ruokatarjoilusta vastaa Fazer Food Services, jonka olympiakultaa voittanut kokkimaajoukkue tarjoaa kisavieraille monipuolisia ruokaelämyksiä metsätelttojen ronskimmasta ruuasta korkeatasoiseen fine-diningiin.

Tutustu MM-kisalippuihin täällä.
Lisätietoa VIP-lipuista saat täältä.

Lue lisää