11.01.2017 08:30

Lahden tori sykkii kisakaupungin sydämenä MM-kisoissa

Lahden torista tulee pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisojen ajaksi kisakansan kohtaamispaikka. Torilla voi seurata mitaliseremonioiden lisäksi päivittäin vaihtuvaa ilmaisohjelmaa sekä viettää aikaa yli tuhatpaikkaisella ravintola-alueella.

Info- ja lipunmyyntipiste aukeaa torilla kisalaskurin vieressä jo pari päivää ennen kisojen alkua maanantaina 20.2. ja on auki läpi kisojen. Varsinainen esiintymislava rakentuu keskelle alatoria ja keskiviikkona 22.2. kansa täyttääkin torin klo 19 alkavassa kaikille avoimessa avajaisjuhlassa. Yle televisioi avajaiset suorana lähetyksenä.

- Avajaiset ja kisojen palkintojenjaot ovat torin kohokohtia, mutta haluamme tarjota kisakansalle ja kaupunkilaisille myös muuta maksutota ohjelmaa. Toivomme, että torista tulee kisakaupungin sykkivä sydän, toteaa MM-kisojen ohjelmapäällikkö Marjo Leppä.

Kisaviikkojen ajan torilla alkaa tapahtua usein jo aamupäivällä, kun kisakansa vaeltaa kohti urheilukeskusta. Esimerkiksi keskiviikkona 1.3. järjestetään toritanssit ja tervataan suksia PuusuksiTeamin kanssa.

Kisojen välipäivänä maanantaina 27.2. torin valtaa Nuorten talvistartti, joka toteutetaan yhteistyössä Lahden kaupungin nuorisopalveluiden kanssa. Lavalle nousevat tuolloin Aste ja Ideaali & Jay Who?. Samana päivänä torilla pääsee myös kokeilemaan mölkyn pelaamista.

Preshow nostattaa yleisön tunnelmaa kahdeksana iltana ennen urheilijoiden saapumista ja palkintojenjakoa. Preshow alkaa yhtä päivää lukuun ottamatta klo 19:45 ja palkintojenjako klo 20:30. Palkintoseremonioita nähdään päivästä riippuen yhdestä viiteen.

Casseli Cateringin rakentama ravintola-alue Winners’ Party sijaitsee valokaivon luona ja on auki joka kisapäivä puoliltapäivin keskiyöhön. Ravintola-alueella on oma lava ja ohjelmaa. Torilla sijaitsevat myös Ylen sekä norjalaisen NRK:n tv-studiot.

Katso torin ohjelma täältä.

Lue lisää