3.02.2017 09:50

Kisakaupunki ja Kisakylät mukana rakentamassa MM-huumaa

Yli 200 päijäthämäläistä yritystä ja yhteisöä on mukana rakentamassa tunnelmaa hiihdon MM-kisoihin. Viime vuoden esikisoissa käynnistetty Kisakaupunki- toimintamalli sai MM-kisavuonna tuekseen Kisakylät ja tarjoaa mahdollisuuden tuoda esille paikallista osaamista, palvelua ja erikoisuuksia. Mobiililaitteilla pelattava kaupunkiseikkailupeli puolestaan haastaa kisavieraat ja kaupunkilaiset jalkautumaan ympäri Lahtea.

Lahtelaisyritysten ja yhteisöjen Kisakaupunki-toiminnassa on mukana yli sata toimijaa kategorioissa hyvä olo, ostokset, syö ja juo sekä viihdy. Mukana olevat toimijat osallistuvat Kisakaupunki-somistemateriaaleilla kisailmiön rakentamiseen ja saavat esitellä omia palvelujaan, tarjouksiaan ja erikoisuuksiaan kisakävijöille. Kisakaupunki-sivusto kerää myös yhteen kisojen aikaisen oheisohjelman.

- Lahtelaisten innostus on ylittänyt odotuksemme. Meillä on valtava joukko toimijoita jo kasassa ja kyselyitä tulee edelleen. Yhteisiä somistemateriaaleja emme pysty enää uusille kyselijöille tarjoamaan, mutta mukana toiminnassa voi olla omilla somistustoteutuksilla sekä ilmoittamalla Menoinfossa ja Facebookin Kisakaupunki-tapahtumassa, kertoo Kisakaupunki-koordinaattori Heidi Freundlich.

Toimintamalli jää MM-kisojen jälkeen käyttöön muiden tapahtumien hyödynnettäväksi.

Kisakylissä saunotaan, pilkitään ja vietetään talviriehoja

Kisakylät-toiminnassa ovat mukana kaikki Päijät-Hämeen kunnat ja tekijöitä pitkälti toista sataa. Ensimmäisenä kisalauantaina vietetään muun muassa koko maakunnan saunapäivää, jolloin kutsutaan vieraat, naapurit ja sukulaiset, tutut ja tuntemattomat saunomaan. Kisakylätoiminnan puitteissa MM-kisoihin pääsee myös museojunilla Helsingistä suoraan Salpausselälle molempina kisaviikonloppuina 25.-26.2. ja 4.-5.3.

Lahti Race ja Lahti Extreme haastavat seikkailemaan kisakaupungissa

MM-kisojen ajan Lahdessa voi pelata mobiililaitteilla X-routes -kaupunkiseikkailupeliä, jossa kerätään pisteitä ympäri kaupunkia sijoitetuilta tapahtumarasteilta. Tarjolla on kaksi pelivaihtoehtoa: koko kisojen mittainen Lahti Race ja MM-kisojen välipäivän 27.2. Lahti Extreme. Pääpalkinto on tuhannen euron matkalahjakortti.

Pelejä voi pelata Android ja iOS –älypuhelimilla ja ne ovat ladattavissa 14.2. alkaen Google Play ja App Store –sovelluskaupoissa.

Tutustu Kisakaupunki-tarjontaan:
www.kisakaupunki.fi 
Facebook
Instagram 

Tutusti Kisakylien tarjontaan:
www.kisakylat.fi
www.vellamosaunaday.fi

Lisätietoa Lahti Race ja Lahti Extreme -peleistä: www.kisakaupunki.fi/lahtirace/

Kuvat: Lahti Region

Lue lisää