14.12.2016 14:52

Huippusuosittu suksikeruu jatkuu - keräämme vanhat sukset varastojen nurkista MM-kisoihin

Ensi vuoden hiihdon MM-kisat antavat vanhoille suksille ja sauvoille uuden elämän keräämällä niitä hyötykäyttöön. Keräys on jatkoa viime talvena MM-esikisoja varten järjestetylle ja suuren suosion saaneelle tempaukselle. Suksien ja sauvojen ohella tänä vuonna kerätään myös räsymattoja Mielensäpahoittajan metsäkatsomon somisteiksi.

Viime talven MM-esikisoihin saatiin jo tuhansia pareja vanhoja, käytöstä pois jääneitä suksia, joista tehtiin mm. Suurhallin Festival Arenalle yleisöä ihastuttaneita suksiaitoja ja valaisimia. Tänä vuonna suksia tarvitaan kaikkiaan noin 5000 ja sauvoja 500 paria. Räsymattoja tarvitaan niin ikään noin 500 kappaletta ja niitä tullaan käyttämään Mielensäpahoittajan metsäkatsomossa somisteina sekä istuinalusina.

- Panostamme ensi vuoden juhlakisoissa aitoon tunnelmaan ja elämyksellisiin puitteisiin. Vanhoista suksista talkoovoimin rakennettavat somisteet ja kalusteet ovat keskeinen osa tätä tunnelmaa, kertoo markkinointijohtaja Esa-Pekka Nykänen.

MM-esikisojen yleisöpalautteen perusteella vanhojen suksien keruu koettiin paitsi mainioksi tavaksi päästä eroon varastojen nurkissa lojuvista tarpeettomista suksista, ennen kaikkea hauskaksi tavaksi päästä omalla panoksella mukaan kisojen tekemiseen. Jokaisella suksiparilla on oma tarinansa ja ne tuovat upean lisän MM-kisakokemukseen ja –tarinaan.

Hiihtovälineiden ja räsymattojen keruu on myös osa kisojen vastuullisuusohjelmaa, jossa pyritään suosimaan kierrätystä ja kestäviä ratkaisuja. Esikisojen tapaan osa nyt kerättävistä suksista jatkaa tapahtumakäytössä Salpausselän kisoissa ja muissa tapahtumissa.

- Keräys yhdistää mukavalla tavalla MM-kisojen tärkeitä teemoja, kun kierrätys ja yhdessä tekeminen yhdistyvät visuaalisuuteen, tunnelmaan ja vieraiden viihtyvyyteen, toteaa Nykänen.

Suksia ja räsymattoja voi tuoda seuraaviin paikkoihin:

  • Pysyvä keräyspiste Lahden urheilukeskuksessa, pääkatsomorakennuksen sisäänkäynti 3:n vieressä (vain sukset)
  • Lahden joulutorin Lahti2017-piste 22.12.2016 klo 18:00 asti
  • Lahden Kierrätyskeskus Patina (Jalkarannantie 20, Lahti) ma-pe klo 9-18 ja la 10-15
  • Kierrätyskeskus, Nihtisillan tavaratalo (Kutojantie 3, Espoo) ark. 9–20, la 10–18, su 12–17

Lue lisää