9.02.2017 12:20

Hämeen poliisi näkyvästi mukana Lahden MM-kisoissa

Keskiviikkona 22. helmikuuta käynnistyvät Lahdessa pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisat. Lähes kaksi viikkoa kestävä tapahtuma aiheuttaa muutoksia myös Hämeen poliisin toimintaan.

Tapahtuma-alueiden turvallisuudesta vastaa tapahtuman järjestäjä. Poliisin tehtävä on valvoa, että yleinen järjestys ja turvallisuus säilyvät. Poliisin tiedossa ei tällä hetkellä ole kilpailuihin kohdistuvia konkreettisia turvallisuusuhkia. Poliiseja on kuitenkin kisaviikoilla työssä tavanomaista enemmän. Avajaisiin ja molempina viikonloppuina Lahteen saapuu Helsingistä myös ratsupoliiseja.

Asiakaspalvelussa pidennetyt aukioloajat

Lahden pääpoliisiaseman neuvonta ja asiakaspalvelu ovat avoinna jokaisena kilpailupäivänä kello 8–18. Kisa-alueella poliisilla ei ole omaa infopistettä, mutta urheilukeskuksen infopisteestä on puhelinyhteys poliisiin. Poliisi voi myös ottaa kisapaikalla vastaan rikosilmoituksia.

Sähköisen rikosilmoituksen voi tehdä verkossa rikoksista, jotka eivät vaadi välittömiä ja kiireellisiä toimenpiteitä poliisilta. Sähköisellä rikosilmoituksella voi myös ilmoittaa kadonneesta tai anastetusta henkilökortista tai passista.

Sähköisen rikosilmoituksen voi tehdä osoitteessa: 
www.poliisi.fi/asiointipalvelu
www.polisen.fi/arendehantering (ruotsiksi)
www.police.fi/online (englanniksi) 

Mahdollisuus nopeutettuun menettelyyn oikeudenkäynnissä

Päijät-Hämeen käräjäoikeus, Salpausselän syyttäjänvirasto ja Hämeen poliisilaitos ovat ennakkoon sopineet mahdollisuudesta järjestää oikeudenkäyntejä nopeutetussa menettelyssä MM-kisojen aikana. Näin voidaan käsitellä yksinkertaisia ja suhteellisen selviä asioita, muun muassa rattijuopumuksia, jotka eivät vaadi paljon todistelua.

Löytötavarat kisapaikan infoon tai poliisille

Löytötavarat toimitetaan ensisijaisesti kisapaikan infopisteeseen, josta ne noutaa päivittäin Etelä-Suomen Löytötavaratoimisto. Tavaroita voi toimittaa myös poliisille Lahden pääpoliisiaseman asiakaspalvelun aukioloaikoina. Kadonneita tavaroita voi tiedustella poliisilta osoitteesta loytotavara.ph.hame(at)poliisi.fi. Viestissä kannattaa mainita katoamispaikkakunta, jotta kysely ohjautuu Lahden löytötavaroista vastaaville.

Liikennerajoituksia torin ympäristössä

Aleksanterinkatu ja Vapaudenkatu suljetaan ajoneuvoliikenteeltä 21.2 klo 18–21 (avajaisten harjoitus), 22.2. klo 10.30–12.30 (koululaiskulkue) ja klo 18–21 (avajaiset) sekä palkintojenjaon aikaan päivittäin klo 19–22. Sulku koskee myös takseja ja joukkoliikennettä, jotka siirtyvät ajamaan vaihtoehtoista reittiä Kirkkokadun kautta.

Poliisin vinkit kisavieraille

Poliisi suosittelee, että kisavieraat jättävät arvotavarat kotiin ja ottavat mukaan kisa-alueelle vain välttämättömän omaisuuden. Ennen kisa-alueelle tuloa on hyvä varmistaa etukäteen, että puhelimessa on virtaa, jotta sillä pystyy tarvittaessa soittamaan hätäkeskukseen. Kisa-alueella kannattaa tarkistaa etukäteen, missä hätäuloskäynnit sijaitsevat.

Lasten kanssa on hyvä sopia ennakkoon kokoontumispaikka, jossa tavataan, jos seurueen jäsenet eksyvät toisistaan. Lapselle voi myös laittaa vaikkapa taskuun lapun, jossa on huoltajan yhteystiedot.

Jos liikkuu autolla, on hyvä varata matkoihin ja pysäköintiin riittävästi aikaa.

Kuva: Maria Hästbacka

Lue lisää