21.01.2017 15:13

Designtalkoissa rakennetaan suksista somisteita kisoihin

Syksyllä ja talvella käynnissä olleet suksikeräykset poikivat tuhansittain suksia ja sauvoja, kiitos kaikille lahjoittajille! Tänä viikonloppuna niistä rakennetaan desingtalkoissa Lahden Ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin ja muiden talkoolaisten kanssa suksiaitoja, penkkejä, valaisimia ja valtavia himmeleitä.

 

 

Vanhoista suksista talkoovoimin rakennettavat somisteet ja kalusteet ovat keskeinen osa aitoa ja elämyksellistä MM-kisatunnelmaa. Talkoissa rakentuu muun muassa kahta erilaista lamppumallia. Toisissa on hyödynnetty suksien kärkiosaa ja toisissa loppupäätä. Lamput tulevat elävöittämään Festival Arenan tunnelmaa, jossa juhlitaan kisojen afterskit ja monotangot. Suksen keskiosaa hyödynnetään mm. penkeissä.

- Halutaan tietenkin käyttää koko suksi pituudeltaan hyödyksi, toteaa talkoisiin osallistunut Maria Ansas.

 

 

Lahti2017:lle on myönnetty Desing from Finland -merkki ensimmäisenä urheilutapahtumana. Yhdessä tekeminen, ekologisuus ja kierrätys kuuluvat myös kisajärjestelyiden teemoihin.

- Vastuullisuus, kierrätys ja yhdessä tekeminen ovat tärkeitä teemoja kisajärjestelyissä. Lisäksi panostamme  MM-kisoissa erityisesti vieraiden viihtyvyyteen ja tunnelmaan. Tässä pääsemme yhdistämään nämä molemmat näkökulmat, kertoo markkinointijohtaja Esa-Pekka Nykänen.

 

Lue lisää kisojen visuaalisesta ilmeestä täältä.

Lue lisää