14.02.2017 14:37

150 000 lippua myyty ja varattu

Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisoihin Lahteen on myyty ja varattu 150 000 lippua. Lauantain 25.2. loppuunmyynnin jälkeen suurin kysyntä on kohdistunut ensimmäisen kisaviikon sunnuntaille ja toisen viikon torstaille ja lauantaille.

Ensimmäisen kisaviikon lauantaille 25.2. on jäljellä enää muutamia VIP-lippuja. Muutoin koko 35 000:n katsojan myytävä pääsylippukapasiteetti on loppunut.

- Tällä hetkellä toisen kisaviikon lauantain liput hupenevat kovaa vauhtia. Silloin ohjelmassa ovat naisten 30 kilometrin hiihto sekä Salpausselän kisojen perinteisiin kuuluva joukkuemäki ja ilotulitus, kertoo myyntijohtaja Mikko Saarinen.

MM-kisaliput ovat päivälippuja ja ne sisältävät pääsyn kaikkiin kilpailutapahtumiin sekä kisa-alueen oheisohjelmiin, mm. Suurhallin Festival Arenalle. Lippuja on myynnissä kaikille kisapäiville 35 000 kappaletta, joista 20 000 on katsomopaikkoja hiihtostadionilla. Kaikki 35 000 katsojaa mahtuvat mäkimonttuun seuraamaan mäkikisoja.

- Katsomokapasiteetti on määritelty yhdessä eri viranomaisten kanssa. Takavuosina stadionille on voitu ottaa enemmän yleisöä ja lisäksi on tiettävästi ollut tapana laskea päivä- ja iltakisojen katsojamäärät erikseen, joten aiempien kisojen katsojamäärät eivät ole suoraan vertailukelpoisia näiden kisojen lukuihin, jatkaa Saarinen.

Lahden peruskoulujen oppilaille tarjolla olleen koululaislipun myyntiaika päättyi perjantaina 10.2. Koko kisat kattavia koululaislippuja myytiin noin 1 600 kappaletta.

Lue lisää