20.01.2017 14:10

10 000 lasta ja nuorta valtaa MM-kisat avajaispäivänä

Lapset ja nuoret valloittavat Lahden MM-areenan jo ennen kisojen virallista avausta. Avajaispäivänä 22.2. kisa-alueelle saapuu 10 000 lasta ja nuorta MM-kisojen, Lahden kaupungin ja Ylen kutsumana. Valtaosa lapsista saapuu kisa-alueelle aamupäivällä yhtenäisenä kulkueena Lahden torilta.
 
Avajaispäivänä tapahtuma-alueen toimintapisteet niin ulkona kuin sisälläkin ovat avoinna aamusta lähtien. Röllin Talvimaassa pääsee muun muassa kokeilemaan hiihtoa ja mäkihyppyä, Suurhallista löytyvät puolestaan Heurekan Tiedesirkus, Nuokun Sirkus sekä Puuhaparkki. Suurhallin Yle kulmilla –konserteissa lapsia viihdyttävät Pikku Kakkosesta tutut Nakkirakki ja Pikku Papun Orkesteri.
 
Avajaispäivän kilpailuohjelmassa ovat maastohiihdon karsinnat, joihin osallistuvat kilpailijat, joilla ei ole tarpeeksi FIS-pisteitä MM-matkoille osallistumiseen. Karsintojen 10 parasta naista ja miestä saavat oikeuden osallistua MM-kilpailujen henkilökohtaisille normaalimatkoille. Lisäksi avajaispäivänä pääsee seuraamaan yhdistetyn ja naisten mäkihypyn harjoituksia.
 
Lasten ja nuorten päivään huipentuu useamman vuoden suunnittelu ja yhteistyö Lahden kaupungin ja Ylen kanssa. Kisa-alueelle on kutsuttu kaikki Päijät-Hämeen päiväkoti- ja perhepäivähoitoryhmät sekä peruskoululaiset ja lukiolaiset.
 
- Juhlakisateemamme mukaisesti haluamme tuoda Salpausselän hienoja kisaperinteitä tutuiksi myös uusille sukupolville. Lahden kouluissa MM-kisat ovat osa opetusohjelmaa ja on hienoa, että lapset pääsevät myös paikan päälle kokemaan kisatunnelman, kertoo MM-kisojen ohjelmapäällikkö Marjo Leppä.

Koululaiset testaavat torin areenan Brädin kanssa

Avajaispäivänä tapahtuu myös Lahden torilla, kun yli 7 000 koululaista valtaa aamupäivällä illan avajaisjuhlan areenan laulaen ja tanssien yhdessä rap-artisti Brädin kanssa. Tämän jälkeen alakoululaiset marssivat torilta kulkueena kisa-alueelle. Luokat ovat valmistaneet kulkueeseen eri maiden lippuja ja kannustushuutoja.
 
Kisa-alueelle on siis odotettavissa suuri yleisömäärä jo ennen virallisia avajaisia, kun MM-kisojen yhteistyökumppani Lahti Energia jakaa lisäksi 4 500 lippua avajaispäivälle. Lippuja jaetaan keskiviikkona 25.1. kello 12-15 Lahden torilla.
 
Avajaispäivä huipentuu klo 19 Lahden torilla järjestettävään avajaisjuhlaan, jonne on vapaa pääsy.
 
Avajaispäivän ohjelma nähtävissä täällä.

 
 

Lue lisää